HABERLER
Şehir ve Medeniyet Dergimizin Covid-19 Özel ve 13’üncü Sayısı Okuyucularıyla Buluştu
Şehrin sanatını, kültürünü, sosyolojisini, mimarisini günümüzün diliyle yeniden yorumlayan nitelikli çalışmaların toplandığı bir mecra olması amacıyla yola çıkan, çok katmanlı ve farklı boyutları ihtiva eden şehri anlamak için tarihsel derinliği, güncel dikkati, gelecek perspektifini bir araya getirerek şehri ele almayı planlayan, Bem-Bir-Sen tarafından yayınlanan Şehir ve Medeniyet Dergisi yeni yolculuğunun ikinci sayısı olan 13’üncü sayı ve ‘Covid-19’ özel sayısı ile okuyucularıyla buluştu.
‘Şehir ve Tevhidi Düşünce’ ana temasını ele alan 13’üncü sayı ve içinde bulunduğumuz pandemi sürecini ele alan ‘Şehircilik ve Covid-19’ özel sayısı ile okuyucularıyla buluşacak olan Şehir ve Medeniyet Dergimiz, aynı zamanda online olarak da sehirvemedeniyetdergisi.org adresi üzerinden yayınlanıyor.
Bilimsel yaklaşımı benimseyerek hazırlanan hakemli bir dergi olan ‘Şehir ve Medeniyet’ dergisi yılda iki kez yayımlanarak okuyucularıyla bir araya geliyor. Mimarlık, şehir planlama, yerel yönetimler, şehir tarihi, şehir sosyolojisi, yerel siyaset, maneviyat, antropoloji, sanat tarihi, arkeoloji, kültürel çalışmalar, coğrafya vb. açılardan şehri anlamaya çalışan araştırmaların yer aldığı Şehir ve Medeniyet’ dergisi; bu amaca yönelik olarak üretilen kuramsal ve uygulamalı özgün çalışmaları yayımlamayı kendisine ilke edinerek, sosyal ve beşeri bilimler alanında yapılan tüm çalışmalara kapılarını açıyor.
Tarihin her döneminde olduğu gibi medeniyet inşasının en temel dinamiği olan şehrin kaderi insanlığın kaderini de tayin eden bir araç olarak görülürken bu doğrultuda Şehir ve Medeniyet Dergisi günümüzdeki değer katmanlarını anlamanın en anlamlı yolunun yaşadığımız şehri anlayarak geleceği inşa etmek olduğuna inanıyoruz.
Bu kapsamda Şehir ve Medeniyet Dergisi;
Şehir ve Planlama, Şehir ve Mimari, Şehir-Kalkınma ve Sanayi, Şehir-Yönetim ve Yerel Siyaset, Şehir Tarihi, Şehir Sosyolojisi, Şehir Coğrafyası, Antropoloji, Sanat tarihi, Arkeoloji, Kültürel Çalışmalar, gibi genel başlıklarda gönderilecek akademik çalışmalara açık olduğu gibi; İslam Şehri ve Mimarisi, Osmanlı Şehri ve Mimarisi, Şehir ve Kimlik Arayışları, Konut-Ev-Yerleşme-İkamet, Kamusal Mimarlık, Dini Mimari ve Maneviyat, Şehir ve Kültür İlişkisi, Sanat ve Mimari bağlamındaki daha özel konularda gönderilecek akademik çalışmaları da değerlendirmektedir.
‘Kentleşme Dinamikleri’ başlığıyla okuyucularıyla buluşan Şehir ve Medeniyet dergimizin 13’üncü sayısını okumak için tıklayınız.