HABERLER
Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen Olarak Çalışma Bakanlığı’nın Önünde ‘Boş Cüzdan’ Eylemi Gerçekleştirdik, Emeğimiz Ve Geleceğimiz İçin İş Bıraktık
Memur-Sen Konfederasyonu, Ankara’da “İş Bırakma” eyleminin ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde “Cüzdan”lı eylem gerçekleştirdi. Burada bir açıklama yapan Genel Başkan Ali Yalçın, masadan çözüm beklediklerini ifade etti.
Bakanlık önünde gerçekleştirilen eyleme Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkanımız Levent Uslu, Genel Başkan Yardımcılarımız Recayi Karslı, Medeni Sevinç, Ahmet Selim Kadıoğlu, Nurettin Sever, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları ve çok sayıda Üyemiz katıldı.
Sloganlarla Kamu İşveren Heyeti’nden haklarını talep eden kamu görevlileri, kaldırdıkları dövizlerle de 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinden olumlu bir sonuç beklediklerini ifade etti. Eylemde bir basın açıklaması gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin bitimine saatler kaldığını hatırlatarak, kısıtlı bir dönemde toplu sözleşme sürecinin tamamlanmaya çalışıldığını ifade etti.
Yasanın 30 gün içerisinde tüm işleri bitirme noktasında çok sınırlayıcı olduğundan bahseden Yalçın, 5 milyon emekçi için bu sürenin çok dar olduğunu belirtti. Toplu sözleşme sürecine dair hatırlatmalarda bulunan Yalçın, iletilen tekliflerin kendi tekliflerinin çok altında kaldığını, bunun da pazarlığı başlatma noktasında yetersiz kaldığını kaydetti. Yalçın, “6-7 saatlik bir süre kaldı. Sendikalarımız görüşülmedi. Bir kısmı görüşülür gibi oldu, ama devamı gelmedi. Sözleşmeliler daha görüşülmedi, ek ödeme, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetlere aktarılması bunları ne zaman görüşeceğiz? ” diye konuştu.
“Bu masanın çözüm üretme kapasitesi yüksek” diyen Yalçın, bunun ise masanın düzgün işletildiği takdirde gerçekleşebileceğini söyledi. Memurların sorunları olduğunun altını çizen Yalçın, bu sorunların çözülmediği takdirde emekçinin de stresinin artacağını vurguladı. Yalçın, “Bu sorunların giderilmesi gerekiyor. Masanın düzgün işletilmesi gerekiyor. Alanda bir sürü sorun varken kalan 6 saatte hangi birisini konuşup çözüme ulaştıracağız?” şeklinde konuştu.
Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz masanın düzgün işletildiği takdirde çözüm kapasitesinin yüksek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden düzgün işletilmeli ve sorunlar giderilmeli diyoruz. Ülkenin yeterince sorun stoku var, buna yenilerini eklememek gerekiyor. Bazı belediyelerin emekçileri uzak yerlere sürdüğü, işlerine son verdiği bu süreçte emekçileri üzmek, stresini artırmak doğru değil.”
Sundukları tekliflerle sadece alın terinin karşılığını beklediklerini deklare eden Yalçın, “Sözün özü şu; bizi sahaya davet etmeyin. Süreci uzatın ve masada sorunları çözelim. Kamu İşveren Heyeti’ne sesleniyorum: Bu işi masada çözelim, alanlara inmeyelim. Eğer masada çözüm çıksın istiyorsak müzakere sürecini uzatın. Biz beklediğimiz iyileştirmeyi de bir kez daha açıkladık. Toplamda 20 puan emekçiye dağıtılmadan masadan sonuç çıkmayacak.”
Yalçın, “Masa, sorun çözme yeri. Biz masada sorunları çözmek durumundayız. Ortada sorunlar var. Tekliflerimizi ilettik ancak birçok günü bunların tasnifiyle geçti. Çözüm eğer çıkacaksa bu masanın doğru işletilmesiyle çıkacak. Daha görüşülmeyen hizmet kolları var. Neden? Çağrımı yineliyorum. Gelin, masada bu işi çözelim. Emekçiler sorunlarla yaşamasınlar, stresini ve derdini artırmasınlar. Gelin emekçileri sevindirelim.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve bu kapsamda kamu görevlilerinin sorunlarının da çözülebileceğini ifade eden Yalçın, “Ekonomik anlamda bir sıkıntı olursa kamu görevlileri olarak kendi konfederasyonuma yapacağım çağrı; bizim 1 maaşımızı kesin, bu ülke rahatlayacaksa rahatlasın” diye konuştu. Yalçın, ülkede yaşanacak herhangi bir sıkıntı durumunda en büyük fedakârlığı kamu görevlilerinin yapmaya hazır olduklarını, bunun da 15 Temmuz sürecinde net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Eylemin sonunda memurlar boş cüzdanları Bakanlığın önüne bıraktı.