HABERLER

Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen Eski Genel Başkanı, Yazar ve Mütefekkir Zübeyir Yetik’i Dualarla Ebediyete Uğurladık
Merhum Zübeyir Yetik Başkanımızı Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın Genel Başkanımız Levent Uslu Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube/İl Başkanlarımız ve sevenlerinin katılımıyla Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda, öğle namazını müteakip dualarla ebediyete uğurladık. Değer temelli sendikal anlayışın mimarlarından, Bem-Bir-Sen’imizin ( 1998-2000 ) Genel Başkanlarından ve Memur-Sen’in ilk Genel Başkanlarından, fikirleriyle, eserleriyle ve ömrünü adadığı mücadeleyle ardında silinmeyecek izler bırakan Başkanımızın Ruhu şâd, mekânı cennet olsun.
Sendikal mücadelenin öncülerindendi
1941 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğan Zübeyir Yetik, ilkokul eğitimini Siverek ve Ceylanpınar'da, ortaokulu Siverek'te, liseyi ise Şanlıurfa'da tamamladı. Ankara Hukuk Fakültesi'nde bir süre eğitim gördükten sonra, 1977 yılında Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nün İş İdaresi Programı'nı tamamladı.
1958 yılında yerel bir gazetede yazmaya başlayan Yetik, 1960'lı yıllarda İzmir ve Ankara'daki gazetelerde çalıştı. Urfa’da öğretmenlik yaptığı dönemde hem yerel basında yazılar kaleme aldı hem de gençlerin sanat ve düşünce faaliyetlerine destek verdi. Türkocağı Urfa Şubesi, Urfa İlim ve Fikir Yayma Cemiyeti ve Harran Üniversitesi Kurma Derneği gibi önemli sivil toplum yapılarını kurdu.
1974 yılında Millî Gazete’nin Genel Yayın Yönetmeni oldu ve uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Necip Fazıl Kısakürek ile birlikte çalıştı. Aynı zamanda Çığır Yayınları'nın kuruculuğunu üstlendi.
Sendikal mücadeleye değer temelli bir perspektifle yaklaşan Yetik, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen)’in kurucu Genel Başkanı olarak görev yaptı. Sendikacılığı sadece hak mücadelesiyle sınırlı görmeyen Yetik, adalet, özgürlük ve insanca yaşam ilkesini esas alan bir sendikal anlayışın gelişmesine öncülük etti. Bem-Bir-Sen’in ardından Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevini de üstlenerek kamu görevlilerinin örgütlü mücadelesini büyüten isimlerden biri oldu.
Yetik’in yayınlanmış eserleri arasında "Dörtlükler", "Aksiyon-Ahlak-Ekonomi", "Ak Elif", "İslâm Savaşçısı’na Notlar", "İnsanın Serüveni", "Şeytan, Nemrut, Karun" ve "İmam Şamil" gibi kitaplar yer alıyor. Ayrıca çeşitli ansiklopedilerde makaleleri de yayımlandı.