HABERLER
Memur-Sen Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın hatırasının yaşatıldığı Mehmet Akif İnan Ödülleri Sahiplerini Buldu
Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan Ödülleri, Ankara’da düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu.
Yedi Güzel Adam’ın aksiyoneri, şair-yazar, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın hatırasını yaşatmak adına bu yıl ilk kez düzenlenen Mehmet Akif İnan Ödülleri, Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sahiplerini buldu.
Ödül törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkanımız Levent Uslu, Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Genel Başkan Yardımcılarımız Recayi Karslı, Medeni Sevinç, Nurettin Sever, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Şehzade Demir, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, İnan’ın kardeşleri Ali Mithat İnan, Mustafa İnan ve Ahmet İnan, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları, Şube Başkanlarımız, Üyelerimiz, Mehmet Akif İnan’ın arkadaşları ve sevenleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Ödül töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mehmet Akif İnan’ın bilgiyi, düşünceye; düşünceyi, fikre; fikri, eyleme; eylemi, kutlu sefere dönüştürme gayretiyle farkını ortaya koyduğunu belirterek başladığı konuşmasında “Öyle bir insan ki; düşünceye ve fikre adanmış bir hayat yaşadı. Öyle bir irade ki; Çağı ve erdemi kuşanmış ehliyetiyle yol açtı, yol aldı. Öyle bir teslimiyet ve samimiyet ki; misyona sadakatte şahsiyetiyle, idrak ve şuur noktasında kemalatıyla örnek ve öncü oldu. Öyle bir mensubiyet ki; Kalemini ve kelamını medeniyet davasına adadı. Öyle bir aksiyoner kararlılık ki; Bütün bildiklerini ve yaptıklarını kenara koyup, emek hareketi lideri oldu ve kurduğu emek hareketi akademik hizmet sendikacılığı markası oldu.” ifadelerini kullandı.
Akif İnan’ın bu toprakların, fikir dünyamızın, kadim medeniyetle yeniden bağ kurma çabasının aydını ve aydınlatıcısı olduğunu söyleyen Yalçın, “Yaşadığını yazan, yazdığını yaşayan, bilme azmi ve bulma kararlılığıyla yol alan müellif, muallim ve münevver bir şahsiyettir kurucu Genel Başkanımız.” şeklinde konuştu.
Programın organize edilmesinde ve ödüllerin belirlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yalçın, ödül alanları tebrik ederek sözlerini noktaladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop yaptığı konuşmada, fikir dünyamızın ve entelektüel camiamızın öncülerinden olan Mehmet Akif İnan adına gerçekleştirilen bu ödül törenini kıymetli bulduğunu ifade ederek, “Merhum İnan Memur-Sen’in kurucusu idi. Memur-Sen aradan geçen yıllarda gelişti büyüdü ve bugün 1 milyonu geçen sayısıyla Türkiye’nin en büyük emek hareketi oldu. Merhum Akif İnan, bugünleri görseydi şüphesiz Memur-Sen’le iftihar ederdi” diye konuştu.
Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ise Mehmet Akif İnan adına verilen ödüllerin bir misyonun hatırlatıcısı olacağını belirterek, programa iştirak eden katılımcılara teşekkür etti.
Programda konuşan Memur-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Akif İnan’ın en büyük mirasının Memur-Sen gibi bir eser olduğunu ifade ederek Memur-Sen ve Hak-İş’in kuruluşunun sendikal camiaya en büyük katkı olduğunu ifade etti. Memur-Sen’in en büyük avantajının, doğru zamanda ve doğru yerde kurulmak olduğunu söyleyen Gündoğdu, Memur-Sen’in Akif İnan’ı anmada “Mehmet Akif İnan Ödülleri” programıyla farklı bir perspektif geliştirdiğini ve tarihe de not düştüğünü kaydetti.
Programda ödül alan Hizmet İş Sendikası adına konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen’in Kurucu Genel Başkanı şair, yazar, araştırmacı, öğretmen ve düşünce adamı Mehmet Akif İnan’ı vefatının 20. yıldönümünde rahmet ve minnetle andığını belirterek; “Bolu yürüyüşümüzü 12 günde 200 Km 267 bin 467 adım yürüyerek 6 bin emekçi arkadaşımızın katılımıyla tamamladık. Memur-Sen Konfederasyonu yürüyüşümüze büyük katılımla destek verdi. Bolu’da eylemimiz 127 gün sürdü. Bolu emekçileri 127 gün sonunda işe geri alındı. Sendikamız Hizmet-İş’e Bolu Belediyesi’nde işten atılıp mücadele sonrası işlerine dönen işçiler adına ‘Çalışma Hayatı ve Emek’ kategorisinde verilen bu ödüle layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Hak-İş ve Memur-Sen büyük bir ailedir ben de bu ailenin üyesi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından geçilen ödül töreninde 6 dalda ödüller sahiplerine verildi. Başarı ve Teşvik kategorisinde Meryem Elif İyin, Çalışma Hayatı ve Emek kategorisinde ‘Hizmet-İş Sendikası’, Uluslararası Değer kategorisinde Mabid Ali Muhammed Al Jarhi, Kültür, Sanat ve Edebiyat kategorisinde Ersin Nazif Gürdoğan, Üstün Hizmete Vefa kategorisinde Musa Çağıl ödüle layık görüldü. Diyarkabır’da dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak umuduyla Kasım ayından bu yana oturma eyleminde bulunan Diyarbakır Anneleri ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Ödüle layık görülen isimlere ödüllerini; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop takdim etti.
Öte yandan Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Diyarbakır Anneleri’nin ödülü, Diyarbakır’a gidilerek bizzat takdim edilecek. Ödül töreninde; Akif İnan kitaplarına katkıda bulunan yazarlara da teşekkür plaketi takdim edildi.