HABERLER
İlklerin Sendikasi Bem-Bir-Sen’den Bir İlk Daha…
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) İstişare Statüsü alarak yine bir ilk’i başardı.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EKONOMİK VE SOSYAL KONSEYİ İSTİŞARE STATÜSÜ…
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) İstişare Statüsü alarak yine bir ilk’i başardı. Haziran 2017’de yapılan başvurunun ardından bu yıl Nisan ayında BM ECOSOC’da yapılan değerlendirmelerin ardından Bem-Bir-Sen’e “ECOSOC Special Status” verildi. BM ECOSOC bünyesinde Türkiye’den ilk ve tek Memur sendikası olan Bem-Bir-Sen üyelerinden aldığı güçle sesini uluslararası platformlarda duyurmaya devam ediyor.
Bem-Bir-Sen Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Recayi Karslı;
“Büyük Ailemiz “Öncü, Lider, Model Sendika Bem-Bir-Sen”, ülkemizin ve medeniyetimizin değerlerini ve mesajlarını uluslararası kuruluş ve kamuoyuna taşımaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
ECOSOC Nedir?
Birleşmiş Milletler 1945 yılında BM’nin altı ana organından biri olarak ECOSOC’u kurmuştur.
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi, sürdürülebilir kalkınmanın üç boyutu olan “Ekonomik, Sosyal ve Çevresel” konularını ilerletmek için Birleşmiş Milletler sisteminin kalbinde yer almaktadır . Tartışmayı ve yenilikçi düşünmeyi teşvik etmek, ileriye yönelik yollarda fikir birliği oluşturmak ve uluslararası kabul görmüş hedeflere ulaşmak için çabaları koordine etmek için merkezi bir platformdur. Ayrıca BM konferansları ve zirvelerinin takibinden de sorumludur.
ECOSOC, sürdürülebilir kalkınmaya adanmış çeşitli BM tüzel kişiliklerini birleştirerek genel rehberlik ve koordinasyon sağlar. Kuruluşlar arasında bölgesel ekonomik ve sosyal komisyonlar, büyük küresel meselelerin hükümetler arası tartışmaları kolaylaştıran fonksiyonel komisyonlar ve kalkınma taahhütlerini insanların yaşamlarında gerçek değişimlere dönüştürmek için dünyanın dört bir yanındaki uzman kurumlar, programlar ve fonlar sağlamaktadır.
Son on yılda yapılan reformlar, özellikle 68/1 sayılı Genel Kurul kararı, ECOSOC’un ortaya çıkan zorlukları tanımlamak, inovasyonu teşvik etmek ve sürdürülebilir kalkınmanın üç temelinin ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan dengeli bir entegrasyonunu sağlamadaki lider rolünü güçlendirmiştir.