HABERLER
7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Kapsamında Yerel Yönetim Hizmet Kolu Komisyon Çalışmaları Gerçekleştirildi
Yerel Yönetim Hizmet Kolunun Genel Yetkili Sendikası olarak, 79 maddeden oluşan Yerel Yönetimler Hizmet Kolu 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerimiz, Cumhurbaşkanlığı Personel Prensipler Genel Müdürü, İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetkililer ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen komisyon toplantısında görüşüldü.
Kamu görevlilerinin 2024-2025 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, hizmet kollarının tekliflerinin ön müzakereleriyle devam ediyor.
7.Dönem Toplu Sözleşme süreci kapsamında Yerel Yönetimler Hizmet Kolunun komisyon çalışmalarının ilk oturumu tamamlanarak Bem-Bir-Sen’imizin 79 maddeden oluşan teklifleri tasnif edildi. Komisyon toplantıları neticesinde raporların oluşturulmasının ardından müzakere sürecine geçilmiş olacak.
Genel Başkanımız Levent Uslu, Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Temel, Hanefi Sinan, Ercan Olgun, Faruk Zihni, Sedat Bika, Cenk Davulcu Genel Başkan Danışmanımız Av. Dr. Ahmet Selim Kadıoğlu, Av. Raşit Yılmaz, Av. Gökberk Kublay ve Av. Ahmet Günenç’in katılımıyla gerçekleşen komisyon toplantısında, Genel Başkanımız Levent Uslu, Yerel Yönetimler Hizmet Kolu tekliflerinizin sunumunu gerçekleştirerek, tekliflerimizi kamu işveren heyetine iletti.
7. Dönem Toplu Sözleşme sürecine Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti adına başkanlık yapan Memur-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul Çalışme ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik sendikamızın tekliflerinin ele alındığı komisyon toplantılarını ziyaret ettiler. Burada bir süre görüşmeleri takip eden Yalçın, komisyon üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
Tekliflerinin makul ve karşılanabilir olduğunu ifade eden Yalçın, kamu görevlilerinin geçim derdinin arttığını vurguladı. Yalçın, “Kira artışları başta olmak üzere, market sepetine yansıyan enflasyon, emtia fiyatlarında yaşanan artış, maaş ve ücretlerin büyük bir bölümünü kapsamakta ve geçim derdini büyütmektedir” dedi.